Jaarwisseling: Woningbrand Leeuwenburg, bedrijfsbrand 2e Barendrechtseweg en diverse kleinere brandjes

BARENDRECHT – Tijdens de jaarwisseling is er bij 2 gebouwen in Barendrecht brand uitgebroken. Dit gebeurde ‘s middags bij een bedrijfspand aan de 2e Barendrechtseweg en om half 3 ‘s nachts bij een woning aan de Leeuwenburg.

In onderstaand overzicht staan alle bekende (brandweer) meldingen in Barendrecht van zaterdag 31 december 2022 en zondag(nacht) 1 januari 2023.

Incidenten

  • 13:09 uur: De brandweer rukt uit voor een automatische brandmelding in de parkeergarage onder het Havenhoofd. Er bleek geen sprake van brand, er was vuurwerk afgestoken waardoor het alarm af ging (een dag eerder is de brandweer hier ook al 2x in één uur tijd voor gekomen)
  • 14:24: De hulpdiensten, waaronder ook de brandweer, rukten met spoed uit voor een melding van een reanimatie op de A15 bij knoopunt Vaanplein.
  • 14:43 uur: De brandweer wordt met spoed gealarmeerd voor een brand in een bedrijf aan de 2e Barendrechtseweg. De brand wordt opgemerkt door mensen in een naastgelegen pand, die zwarte rook hun gebouw in zien komen. Bij aankomst van de brandweer drukte de zwarte rook zich door alle kieren en naden het gebouw uit. Na het openen van de roldeur trok de zwarte rook het gebouw uit. Er bleek vlak naast de deur aan de voorzijde sprake van kortsluiting, kabels aan een muur waren weggebrand. Het vuur kon snel worden geblust. Stichting Salvage is (namens de verzekeraar) ter plaatse gekomen om de eigenaar bij de staan bij het afhandelen van de schade.
  • 18:00 uur: De brandweer wordt (zonder spoed) opgeroepen voor de eerste ondergrondse containerbrand. De container aan de Wilgenwede/Noordersingel wordt helemaal onder water gezet waarna de brandweer weer naar de kazerne kan.
  • 18:28 uur: De tweede tankautospuit van brandweer Barendrecht gaat zonder spoed richting Park Buitenoord. Hier was melding gemaakt van grote vlammen bij het skatepark. Bij aankomst van de brandweer is er alleen nog sprake van een klein brandje.
  • 00:33 uur: De brandweer blust een containerbrand aan de Braamwede
  • 00:43 uur: De brandweer blust een brandje aan de Meerwedestraat
  • 00:47 uur:Een passant op de Henry Dunantlaan maakte melding van een (mogelijke) brand bij het scoutinggebouw. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse, maar een inzet bleek niet nodig: Bij de scouting waren mensen aanwezig en hier was een kampvuur/kerstboomverbranding.
  • 02:39 uur: De brandweer rukt opnieuw met spoed uit voor een melding van een gebouwbrand. Bij een woning aan de Leeuwenburg stond een uitbouw in brand. De brand zou zijn begonnen met een brand in een heg en daarna overgeslagen naar een (houten) uitbouw/overkapping tegen de woning. De brand is naar binnen geslagen. De bewoners hebben de woning op tijd kunnen verlaten, niemand raakte gewond.
  • 03:10 uur: Containerbrand geblust een de Hermelijnburg.

Zie ook: Oudjaarsdag begon ‘s nachts met een poging ramkraak bij de Boon’s Supermarkt aan de Marijkesingel in Barendrecht.

Vanmiddag even na drie uur is de brandweer nog één keer opgeroepen voor een buitenbrand, ditmaal aan de Noordersingel.

Artikelfoto: O.a. via: Brandweer Barendrecht

« | »