Brandweer met spoed gealarmeerd voor... vuurkorf aan de Kempenaar in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Maandag 24 februari 2014) rond kwart over zes gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand. Twee brandweerauto’s uit Barendrecht en een ladderauto uit Rotterdam werden met spoed opgeroepen.

Eenmaal ter plaatse werd de situatie snel duidelijk: geen woningbrand, wel veel rook. Een buurtbewoner had rook uit een achtertuin zien komen en melding gemaakt van een brand. De rook was echter afkomstig van een vuurkorf die in de achtertuin van een woning aan de Kempenaar stond. De bewoner van het betreffende adres kwam zelf al direct naar buiten om aan de brandweerlieden te laten weten wat er aan de hand was.

De brandweer heeft vriendelijke doch dringend verzocht om de vuurkorf te doven in verband met mogelijke vervolgmeldingen. Twee brandweervoertuigen uit Barendrecht en de politie konden vrijwel direct weer vertrekken, de ladderauto uit Rotterdam is niet ter plaatse geweest.

Dat het daadwerkelijke incident achteraf gezien mee valt kwam enkele dagen geleden ook al voor: Massale uitruk hulpdiensten voor melding ‘kind te water’ Sweelincklaan




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »