Politieauto

BARENDRECHT – Een 15-jarige jongen is vorige week vrijdag (1 nov) om 20:00 uur bedreigd op de Middeldijk. De jongen reed samen met een vriend over het fietspad van de Middeldijk toen hij in de tunnel onder de A29 (thv IKEA) van zijn fiets werd getrokken.

De dader, een leeftijdgenoot, begon daarna direct aan zijn slachtoffer te trekken en schreeuwde dat hij zijn zakken moest legen. De jongen leegde echter niet zijn zakken, maar gaf de berover met gebalde vuist een klap op zijn neus. Hierop werd hij losgelaten.

Gevlucht

Een tweede dader, eveneens een leeftijdgenoot, trok na de klap echter een mes en bedreigde het slachtoffer door meerdere steekbewegingen in zijn richting te maken. Nadat ook deze tweede dader een klap in zijn gezicht kreeg, zijn beide daders er op een scooter vandoor gegaan richting Carnisselande, vermoedelijk over het fietspad richting het Middeldijkerplein.

Signalement

Dezelfde avond is er nog aangifte gedaan bij de politie, er zijn nog geen daders aangehouden. Het gaat om 2 jongens in de leeftijd van 16 jaar, donkere huidskleur, beide zwart gekleed en één van hen droeg een zwarte North Face jas. De scooter waarop ze reden was eveneens zwart en had een windscherm.

Mocht u de daders (op de vlucht) hebben gezien en/of camerabeelden hebben van de daders, dan kunt u direct contact opnemen met de politie of de melding doorgeven aan BarendrechtNU, zodat deze aan de betrokkenen kunnen worden doorgestuurd.

De Gemeente Barendrecht is vorige maand begonnen met het vernieuwen en uitbreiden van cameratoezicht in Barendrecht. Op de locatie van bovenstaande incident zal een vaste camera worden geplaatst.

« | »