Afrit A29 Carnisselande tijdelijk afgesloten geweest na ongeval met taxibusje

BARENDRECHT – [Foto’s] De afrit Carnisselande vanaf de A29 naar de Kilweg is vanmiddag (Vrijdag 8 februari 2019) rond 13:30 uur enige tijd afgesloten geweest na een ongeval. Een taxibusje van een bedrijf (voor o.a. ouderen- en leerlingenvervoer) raakte in de bocht van de ‘IKEA afrit’ van de weg, raakte een paaltje en eindigde in de bosjes.

Een ambulance is ter plaatse gekomen om de inzittenden te controleren op letsel. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Naast de bestuurder zat er een man op leeftijd in het taxibusje. Hij is door een weginspecteur van Rijkswaterstaat en een politieagent uit het busje geholpen. Collega’s van de taxibestuurder zijn naar het incident gekomen om te helpen en vervangend vervoer te bieden.

Afrit afgesloten

Vanwege het ongeval moest de afrit een half uur worden afgesloten. Een handje vol bestuurders negeerde het rode kruis boven de rijstrook richting de afrit Carnisselande en werden door de politie naar de kant gehaald. Het is onbekend of er ook boetes zijn uitgeschreven.

Nadat het beschadigde taxibusje was afgevoerd door een bergingsbedrijf, kon de afrit rond kwart over drie weer worden vrijgegeven.

« | »