Bergingsvoertuig verliest beladen vrachtwagen, voertuig bungelt langs waterrand aan de Dierensteinweg

BARENDRECHT – Een vrachtwagen met geladen oplegger is gisteravond (Donderdag 13 december 2018) rond kwart over acht net niet in het water langs de Dierensteinweg geëindigd. De vrachtwagen, geladen met hout, raakte van de weg en kwam vlak voor de waterpartij bij The Greenery tot stilstand.

De vrachtwagen werd in eerste instantie gesleept door een bergingsvoertuig. Toen het geheel van de afrit A15 kwam rijden raakte de vrachtwagen door onbekende oorzaak los en schoot het voertuig over de kruising richting het water. Enkele automobilisten op de Dierensteinweg werden verrast door de vrachtwagen. De vrachtwagen kwam uiteindelijk vlak voor de waterrand in het gras tot stilstand.

Geen chauffeur

Ralf was één van de automobilisten die het geheel vlak voor zijn auto voorbij zag rijden: “Op de tegengestelde baan miste de vrachtwagen gelukkig een aantal auto’s. Het voertuig ging 20 meter voor mij langs en reed door het gras op richting de sloot. Een aantal weggebruikers waaronder ikzelf spoedde naar de cabine omdat er gedacht werd dat de chauffeur onwel geworden was. Eén meneer kreeg het voor elkaar om de cabine in te klimmen en tot ieders verbazing was er geen chauffeur. Hij kwam namelijk aanrijden als bijrijder van het bergingsvoertuig die inmiddels gekeerd was.” Er werden wonder boven wonder geen andere voertuigen geraakt.

Artikelfoto, ingezonden door: Ralf

« | »