5-jarig jongetje bijna verdronken in Inge de Bruijn Zwembad, hulpdiensten massaal uitgerukt

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten zijn vanochtend (Zaterdag 15 december 2018) rond half tien massaal uitgerukt voor een melding van een mogelijke verdrinking van een kind in het Inge de Bruijn Zwembad aan de Hamburg. Naast politie, brandweer en ambulances kwam ook een arts ter plaatse met de traumahelikopter.

In eerste instantie was er sprake van een reanimatie inzet, maar de brandweer liet kort na de eerste melding weten dat er niet hoefde te worden gereanimeerd. De politie laat weten dat het 5-jarige kind bijna was verdronken.

Het kind is op locatie verzorgd door het ambulancepersoneel en niet veel later per ambulance (voor zover bekend, bij bewustzijn) met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is op dit moment niet bekend.

Update 16 dec, 22:50: Zie aanvulling: Reactie van directeur Inge de Bruijn Zwembad op incident van “bijna verdrinking” tijdens zwemles)
Update 16 dec
: Het zwembad heeft bevestigd dat er een incident heeft plaatsgevonden in het water tijdens een zwemles. Later vandaag (Zaterdag 15 december 2018) volgt een uitgebreidere update.

« | »