Vrachtwagen botst achterop auto Dierensteinweg, tegenligger botst frontaal op personenauto

BARENDRECHT – [Foto’s] In ieder geval twee personen zijn vanmiddag (Vrijdag 14 december 2018) rond kwart voor één gewond geraakt bij een aanrijding op de Dierensteinweg. Een vrachtwagen botste in een moment van onoplettendheid achterop een personenauto. Deze auto kwam op de verkeerde weghelft terecht waarna een personenauto uit de tegenovergesteld richting erop botste.

Het ongeval gebeurde op de Dierensteinweg (Barendrecht uit) ter hoogte van de stoplichten bij de Donk/Lorentzweg.

Andere weghelft

Een getuige zag het ongeval vlak voor haar auto gebeuren: “Een vrachtwagenchauffeur was afgeleid en klapte vol op een stilstaande auto en die schoot door de klap op de andere weg kant op waar wij met 70 per uur aan kwamen rijden. Het voertuig klapte vol op de tegenligger. Gelukkig vielen de verwondingen mee, ik heb ze in mijn auto laten zitten tot dat de ambulance kwam!” De bestuurder van de andere auto was er slechter aan toe: “De man in de auto voor me was er het ernstigst aan toe, de persoon die ik in mijn auto hielp had duidelijk de hand en vingers gebroken.

De weg is in beide richtingen afgesloten voor een veilige afhandeling van het incident en onderzoek door de verkeerspolitie. Nadat de politie al het stilstaande verkeer had weggeleid hebben verkeersregelaars de weg afgesloten gehouden tot na het onderzoek door de politie. RET buslijn 187 heeft een omleiding gereden en sloeg de halte ‘Viaduct A15’ over tijdens de afsluiting.

Update 16:55 uur: Verkeersregelaars Barendrecht laat weten dat de weg weer is vrijgegeven in beide richtingen. De weg moest nog even gesloten blijven zodat het wegdek kon worden gereinigd door een gespecialiseerd bedrijf.
Update 16:40 uur: Andere passanten laten weten dat verkeer Barendrecht (nu weer) NIET uit kan. Situatie blijft nog even onduidelijk.
Update 16:05 uur: De Dierensteinweg is vrij voor verkeer Barendrecht UIT, de rijbaan Barendrecht IN is op dit moment nog afgesloten.

« | »