Woninginbreker Riederhof op heterdaad betrapt, via daken gevlucht voor politie

BARENDRECHT – Rond 18:00 uur vanavond (Donderdag 4 januari 2018) is een inbreker betrapt bij het inbreken in een woning aan de Riederhof. Er was op dat moment niemand aanwezig in de woning, maar buren zagen de inbreker naar binnen gaan.

De wijk was al snel gevuld met vele politiewagens. Agenten aan de achterzijde van de woning zagen de inbreker de woning via het raam op de eerste verdieping verlaten. Hij wist echter te ontkomen.

Gevlucht via daken

De politie stond al bij de woning toen de man uit het raam klom. Hij begon echter direct over het dak van de uitbouw van naastgelegen woningen te rennen. Bij het hoekhuis is hij van het dak gesprongen en te voet gevlucht. Hier is de politie hem uit het oog verloren. Op deze plek stond een heg waar agenten mogelijk nog wel DNA van de verdachte veilig hebben gesteld.

Een zoektocht door de wijk, omliggende tuinen, in schuren en op de daken van de tuinschuurtjes leverde niets meer op. Ook een politiehond is ter plaatse geweest maar kon de inbreker niet meer vinden. Hij is vermoedelijk via de Riederhagen richting de Riedermorgen gevlucht, mogelijk door achtertuinen. De man droeg tijdens zijn vlucht een muts, meer is er over zijn signalement niet bekend.

« | »