Vuurwerk tijdens jaarwisseling in brievenbussen gegooid aan de Avenue Carré

BARENDRECHT – Bewoners van de Avenue Carré hadden er al rekening mee gehouden: tijdens de jaarwisseling werd de brievenbus van een aantal bewoners vernield. Tot twee keer toe werd er vuurwerk naar binnen gegooid waardoor meerdere brievenbussen werden opgeblazen.

Vorig jaar gebeurde precies hetzelfde: “Het is bij ons normaal dat een ieder de deuren van de brievenbussen met oud en nieuw open laat staan“, aldus een bewoner. Op die manier heeft de explosie van het vuurwerk minder kracht om schade aan te richten.

Schade

Rond 20:00 uur op oudejaarsavond zag een bewoner rook uit één van de brievenbussen komen. Na controle bleek er inderdaad vuurwerk in te zijn gegooid: “Helaas uit een bus die niet open stond, deze is met toestemming van de VVE beheerder opengebroken om eventuele uitbreiding te voorkomen.

Omstreeks 22:45 uur was het weer raak met vuurwerk in de brievenbus. Een bewoner ziet nog net een groep van 10 jongeren, jongens en meiden, wegrennen: “Pubers van 16-18 jaar  (…) Helaas net te laat voor een heterdaad.” De bewoners hebben, mede vanwege meer overlast de afgelopen jaren, een vermoeden wie de vernielingen hebben aangericht.

Zie ook: Kinderen blazen brievenbussen op van appartementencomplex aan de Iepenwede

« | »