Politieauto

BARENDRECHT – Kort na een brandstichting op de Olmenwede in Barendrecht kon de politie vannacht (Maandag 6 november 2017) een 23-jarige Rotterdammer aanhouden die verdacht wordt van het aansteken van de brand.

Rond vier uur vannacht (Maandag 6 november 2017) ging het autoalarm af van een geparkeerde auto aan de Olmenwede in Carnisselande. De brandweer werd gealarmeerd om de brand te komen blussen. Agenten, die heel snel bij de auto waren, stelden sporen veilig.  Tegelijkertijd werden door andere agenten strategische plaatsen op de toegangswegen ingenomen, waarbij al het verkeer werd gecontroleerd.

Incident

Een getuige had gezien dat een donkere auto, kort na het afgaan van het alarm, was weggereden. Op de Noordersingel zagen agenten een donkergekleurde auto rijden en controleerden de bestuurder. In de auto troffen agenten voorwerpen aan die de 23-jarige Rotterdammer, samen met zijn auto, verdacht maakten van de brandstichting

Uit nader onderzoek is in de loop van de dag gebleken dat deze brand een op zichzelf staand incident is. De Rotterdammer wordt niet van andere branden verdacht, aldus de politie.

Riedermorgen

Een bewoner van de Riederbuurt liet vanochtend (Maandag 6 november 2017) aan BarendrechtNU weten dat rond hetzelfde tijdstip een man werd aangehouden aan de Riedermorgen (hoek Riederbeemd), het gaat zeer waarschijnlijk om de verdachte van deze brandstichting.

Heeft u iets gezien/gehoord van de brand of aanhouding? (tip / foto’s)

« | »