Uitslaande brand op zolder van woning aan de Kastanjehout

BARENDRECHT – De brandweer is vanmiddag (Dinsdag 7 november 2017) om half vier uitgerukt voor een woningbrand aan de Kastanjehout. De brand op de zolderkamer werd in korte tijd opgeschaald naar ‘grote brand‘, meerdere brandweervoertuigen kwamen met spoed ter plaatse.

Vier personen konden op tijd de woning verlaten. Zij zijn voor de zekerheid gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel. Er werd op dat moment nog wel een hond vermist in de woning, maar deze is gevonden en gecontroleerd door de dierenambulance.

Zolderbrand

Tijdens de brand sloegen metershoge vlammen aan de achterzijde van de woning uit het dakraam. De woning is zwaar beschadigd geraakt door de brand, ook een naastgelegen woning liep schade op door de brand. De rook trok door grote delen van het dak van het rijtjeshuis. Met behulp van de ladderwagen heeft de brandweer delen van het dak kunnen slopen/open maken om de brand beter te kunnen bestrijden.

Rond vijf uur vanmiddag (Dinsdag 7 november 2017) werd het sein brand meester gegeven door de brandweer. Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Foto’s door: Ruud Rotterdam, Deniz, BarendrechtNU en diverse ingezonden foto’s
Fotograaf: Ruud Rotterdam / Ingezonden / BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »