Marktkoopman moet heldhaftig optreden tegen dief bekopen met ernstig schouderletsel

BARENDRECHT – [Foto’s] Een marktkoopman heeft zijn heldhaftige optreden op het gemeentehuisplein vanmiddag (Vrijdag 3 februari 2017) moeten bekopen met ernstig letsel aan zijn schouder. De man trachtte een dief te stoppen, maar bij een botsing tussen de twee liep de verkoper ernstig letsel op aan zijn schouder.

Politie en ambulance werden ingeschakeld om de dief af te voeren en de gewonde man te helpen.

Stop de dief

De diefstal vond vanmiddag (Vrijdag 3 februari 2017) plaats bij een kraam op de markt aan de kant van de 1e Barendrechtseweg. Volgens getuigen werd de dief gesnapt waarop meerdere personen de achtervolging inzetten richting het gemeentehuis. De dief gooide tijdens zijn vlucht over de markt diverse spullen weg en liep bijna een tafel omver. Vlak daarna kwam hij bij een kraam waarvan de eigenaar de dief wilde stoppen. Deze marktverkoper poogde de jonge dief te stoppen door zijn lichaam als barricade te gebruiken, zo vertelde zijn overbuurman op de markt.

De dief raakte de verkoper hierbij vol op zijn schouder waardoor deze vermoedelijk uit de kom is geraakt, mogelijk was er zelfs sprake van botbreuk. Dit kon de dief echter niet veel schelen, want hij rende verder, maar werd enkele meters verderop alsnog gepakt door een andere marktverkoper. Deze liep nog een snijwond op aan zijn hand.

Schouderletsel

De dief is overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het politiebureau. De gewonde verkoper kreeg ter plekke een injectie toegediend van het ambulancepersoneel. Hij had zichtbaar erg veel pijn door de verwonding. Om zijn arm te kunnen controleren zonder deze te bewegen heeft het ambulancepersoneel het shirt van de man opengeknipt. Hij is na behandeling op locatie overgebracht naar het ziekenhuis. Collega verkopers op de markt hebben de gewonde verkoper geholpen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »