Politieauto

BARENDRECHT – Na de melding van een alerte getuige hielden agenten afgelopen nacht twee mannen aan op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. Diensthond Spike trof bij het onderzoek in de omgeving diverse goederen aan.

Een alerte buurtbewoner belde in de nacht van dinsdag op woensdag de politie met de melding dat een tweetal personen zich verdacht ophield in de omgeving van de Boerhaavelaan. Zij zouden een grote tas bij zich hebben en zich nerveus gedragen.

Gealarmeerde agenten zagen het tweetal lopen op de hoek van de Cornelis de Mooystraat en de Foreestlaan. Daar werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diensthond Spike

Op de plek waar het tweetal werd aangehouden, zocht de politie met diensthond Spike naar eventuele achtergelaten sporen. Daarbij trof Spike in de zijtuin van een woning aan de Foreestlaan een rugzak met inbrekerswerktuigen aan, alsook handschoenen en een navigatiesysteem. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Daarnaast troffen agenten in de Foreestlaan een geparkeerde auto aan, van waaruit een navigatiesysteem was gestolen. De auto is weggetakeld voor sporenonderzoek. De eigenaar van het voertuig is op de hoogte gesteld.

De verdachten, twee mannen van 22 en 32 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog vast.

Melden

U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u onbekende verdachte personen in uw buurt? Hebben zij bijvoorbeeld veel aandacht hebben voor een woning of auto? Of hoort u inbrekersgeluiden? Bel dan direct de politie via 112. Let op de hoe de personen er uit zien en in welke richting ze vertrekken. Komen ze met een vervoermiddel? Noteer dan het kenteken en het merk van de auto.

De politie vraagt u alert te zijn en elke vreemde of verdachte situatie in uw buurt door te geven via 112. Realiseert u zich een verdachte situatie pas later of ontdekt u een inbraak als u thuis komt? Belt u dan 0900-8844.

« | »