Traumahelikopter naar te vroeg geboren baby aan de Waddenring in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s en video] Vanmiddag (Zondag 14 juli 2013) om drie uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een incident in een woning aan de Waddenring. Zowel politie, ambulance als de traumahelikopter werden met spoed opgeroepen naar het incident.

Al na enkele minuten zette de traumahelikopter de landing in op een speelveldje naast de Waddenring. De politie heeft de arts uit de helikopter naar de woning gebracht. Ter plaatse bleek er sprake, zo bevestigde de politie later tegenover BarendrechtNU.nl, dat er een veel te vroege bevalling had plaatsgevonden. Het kind is met een spoedtransport (onder begeleiding van enkele politieauto’s/motoren) afgevoerd naar het ziekenhuis, de moeder is enige tijd later met gepaste spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vader is met de vrouw meegegaan in de ambulance. De (medische) toestand van moeder en kind is onbekend.

De arts uit de traumahelikopter is meegegaan in de ambulance waarin het te vroeg geboren baby’tje lag. De helikopter is vertrokken nadat ze toestemming hadden gekregen om op het helideck van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam te gaan landen, hier hebben ze de MMT arts opgehaald.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »