Bloembommen op eiland gegooid bij officiële opening Zuidpolder Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De feestelijke opening van de Zuidpolder werd vanmiddag (Woensdag 15 juli 2015) toch vooral een natte en modderige opening. Desalniettemin hebben tientallen kinderen gebruik gemaakt van de georganiseerde activiteiten: kanoën, steppen, natuur verkennen en in opblaasballen over het water lopen.

Een beetje (veel) regen kon deze kinderen in ieder geval niet tegen houden! En zeg nou zelf: dát is ook onderdeel van de natuur.

Bloembommen

Om drie uur werd de officiële opening verricht door wethouder Monhemius en burgemeester van Belzen. Na de speeches, waarin partners en de ontwikkelaar werden bedankt voor hun werk, vond de officiële openingshandeling plaats. De wethouder heeft samen met de aanwezige kinderen bloembommen (‘bommen’, niet bollen) op een eiland in de Zuidpolder gegooid.

De bloembommen werden eerder deze week gemaakt door de kinderen. De bolletjes van klei bevatten zaadjes waardoor het ‘bombarderen’ van het eiland in de toekomst voor nieuwe natuur zal zorgen.

Zuidpolder

Naast de huidige 40 hectare landbouwgrond die is omgevormd tot natuur en recreatiegebied, zal nog eens 120 hectare grond over de komende twee jaar worden ontwikkeld tot natuur en recreatiegebied.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »