FOTO'S: Kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht 2023

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdagavond (15 december) vond Bethlehem in Barendrecht plaats. Vanaf 18:30 uur zijn 10 groepen van ieder zo’n 40 wandelaars op pad gegaan voor de 10e editie van deze Kerstwandeling in Barendrecht. Net als tijdens de eerste Kerstwandeling was het nu ook goed weer. Spelers en vrijwilligers waren goed voorbereid om de wandelaars een leuke wandeling te kunnen presenteren waarin het Kerstverhaal verteld werd middels taferelen en teksten van de verteller.

Dit jaar konden veel van de kersttaferelen binnen gespeeld worden, dankzij de medewerking van Portus Groene Hart, Dalton Lyceum, BLOK180 en bewoners lang de route, die spelers welkom heette.

Kerstwandeling

Nadat de wandelaars in groepen waren ingedeeld en gekoppeld werden aan een gids, gingen de groepen één voor één naar de tijdscapsule. De wachtende groep kreeg eerst als voorproefje van de tijdreis een intro filmpje te zien.  Het filmpje en de presentatie van de Tijdscapsule werd verzorgd door leerlingen van Portus Groene Hart. Zij hadden het meewerken aan de Kerstwandeling gekozen voor hun maatschappelijke stage. In de tijdscapsule werd een filmpje gepresenteerd waarin belangrijke gebeurtenissen tussen het jaar 2023 en het jaar 0 langskwamen, om meer beleving te geven aan het terugreizen in de tijd.

Na de kerstwandeling over Campus Lagewei en de omliggende wijk kwamen deelnemers weer terug bij Portus Groene Hart, waar een hapje en iets te drinken klaar stond. In de aula van Portus gaf kindertheater OnwijZ een voorstelling die aansloot bij de Kerstwandeling.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »