FOTO'S: Santa Run Barendrecht 2022

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 17 december 2022) vond de achtste editie van de Barendrechtse Santa Run plaats. Met de kerstmannen en -vrouwen wandeling wordt door de Rotary Club Barendrecht geld opgehaald voor Hospice de Reiziger.

Dit jaar hebben de ruim 500 deelnemers minstens €7.000 opgehaald voor het hospice (het bedrag was tijdens het bekend maken nog niet compleet en kan nog iets hoger uitvallen).

Santa Walk

Vanwege de gladheid op het parcours besloot de organisatie om de hardloopwedstrijden (3 en 5km) niet door te laten gaan. In plaats daarvan liepen alle 500+ deelnemers de 3 kilometer lange wandelroute.

De prijs voor grootste deelnemende groep was dit jaar voor Hospice de Reiziger, maar liefst 187 deelnemers hebben zich ingeschreven als onderdeel van de groep ‘Hospice de Reiziger’ (tevens het goede doel van het evenement). Deelnemers van deze groep gebruikte de wandeling ook om gelijk te flyeren: Het hospice in Barendrecht is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen, bijvoorbeeld als kookvrijwilliger bij de lunch of avondmaaltijden.

Voorafgaand aan de wandeling vond om 15:00 uur de warming up plaats op het Doormanplein. Even voor half vier werd het startschot in de Dorpsstraat gegeven door de burgemeester en kinderburgemeester. De groep is vervolgens via de Oude Dorpskern, de Middenbaan, park Buitenoord en de Hoefslag een rondje gaan wandelen.

Hospice de Reiziger

De opbrengst van de Santa Run, georganiseerd door de Rotary Club Barendrecht, komt ten goede aan Hospice de Reiziger aan de Voordijk in Barendrecht. Sinds de opening in juli 2016 heeft de hospice zijn bestaansrecht ruimschoots bewezen. Bijna permanent wordt het maximaal aantal gasten met veel zorg en aandacht een bijna-thuis-huis geboden.

De hospice draait in hoge mate op vrijwilligers, maar voor het pand en de inrichting was veel geld nodig. Inmiddels is een groot deel van de aanloopkosten gedekt, maar voor de exploitatie zijn ook nog additionele middelen nodig, voordat de eerste subsidies beschikbaar zullen komen.

Rotary Club Barendrecht is – als initiatiefnemer voor dit hospice – een van de organisaties die zich tot doel heeft gesteld via acties daar geld voor bijeen te brengen.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »