FOTO'S: Kerstwandeling door Carnisselande

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdagavond vond de 9e editie van de jaarlijkse kerstwandeling door ‘Stichting Hart voor Barendrecht’ weer plaats in Barendrecht. De wandeling liep dit jaar vanaf de Carnisse Haven door een groot deel van de wijk Meerwede. Tijdens de bijna 2 uur durende wandeling werd onderweg het kerstverhaal verteld en op 15 plekken nagespeeld.

Voorgaande jaren gebeurde dit onder de naam ‘Bethlehem in Barendrecht’, dit jaar kreeg de wandeling de naam ‘Toekomst vol van hoop’. De afgelopen 2 jaar werd er een online video gemaakt en gedeeld, omdat de wandeling toen niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen.

Kerstwandeling

Deelnemers werd in groepen onder leiding van een gids mee op pad genomen. Langs de hele route waren lichtjes gezet. In totaal hebben zo’n 250 wandelaars de route gevolgd. De organisatie laat weten dat dit ongeveer een halvering is van eerdere jaren en dat de gladheid/ijzel hier vermoedelijk de oorzaak van is geweest. Aan het eind van de wandeling stond er warme chocomelk klaar in de Carnisse Haven. Hier speelde ook het Church Choir van de Immanuëlkerk Kerstliederen

De kerstwandeling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, o.a. in de voorbereiding, het maken van attributen voor de taferelen en de de gidsen tijdens de wandeling.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »