Wielerronde van Barendrecht 2017

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 22 juli 2017) vond de 47e editie plaats van de Wielerronde van Barendrecht. Er werden drie ritten gereden: Sportklasse 19+/Amateurs 40+, Elite/Beloften/Club-Vrouwen/Amateur-Vrouwen/Junior-Vrouwen en als afsluiter de 80 kilometer van de Elite-Mannen/Beloften/Amateurs.

Het startschot van de eerste rit werd om 12:00 uur gegeven door wethouder sport, Lennart van der Linden.

Wielrennen

De ronde van Barendrecht begon met een aangenaam zonnetje en dus een droog parcours. In de loop van de dag viel er regelmatig (korte tijd) regen waardoor het tempo van de deelnemers af en toe iets omlaag moest. Tussen de tweede en derde rit werd er nog een oldtimers show gegeven op het parcours. Twintig oldtimers maakten een aantal rondes voor het aanwezige publiek (foto’s).

Bekijk hier de foto’s van alle drie de ritten.

Valpartijen

Tijdens de eerste rit kwam ten minste één van de mannen ten val op de Lindehoevelaan. Dit resulteerde in enige schade aan de fiets en een aantal (schaaf)wonden. Tijdens de damesrit werden er serieuzere verwondingen opgelopen. Een Amerikaanse deelneemster sloeg in de bocht bij De Driesprong over de kop en kwam ongelukkig terecht op haar rug/nek. Na behandeling ter plaatse door medewerkers van het Rode Kruis is ze overgebracht naar het ziekenhuis.

De laatste rit werd met een kleine vertraging gestart in verband met olie op het wegdek. Een oldtimer had vermoedelijk een kleine hoeveelheid olie gelekt in de bocht van de Binnenlandse Baan. De organisatie heeft het parcours daarop aangepast: in plaats van de buitenbocht moesten deelnemers verplicht door de binnenbocht.

Winnaars

Sportklasse 19+/Amateurs 40+

  1. Nick Toonen
  2. Dennis van der Zaal
  3. André van Reek

Elite/Beloften/Club-Vrouwen/Amateur-Vrouwen/Junior-Vrouwen

  1. Susanne Meistrok
  2. Louisa Lobigs
  3. Gina Hofland

Elite-Mannen/Beloften/Amateurs

  1. Mike Terpstra
  2. Lars van de Vall
  3. Niels Boele

Bekijk hier de volledig uitslag per rit.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »