Skatenight: Langs de paarden dwars door de Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 21 augustus 2015) werd er weer een Skatenight gereden door Barendrecht. De organisatie (Aad van Loon sport en de Buurtsportcoach) was eerder dit jaar (eind mei) genoodzaakt om de Skatenight af te gelasten vanwege het slechte weer.

Gisteravond was er gelukkig geen sprake van slecht weer: het zonnige weer maakte het een ideale avond om ‘een rondje’ door Barendrecht te skaten. De Skatenight was de afsluiting van de Zuidpolderdag die gisteren (Vrijdag 21 augustus 2015) werd gehouden.

Skatenight

Rond 19:00 uur werd er met ongeveer 40 á 50 deelnemers gestart bij De Kleine Duiker. Vanaf hier werd er over het fietspad achter de Kleine Duiker geskatet: langs de paarden richting het nieuwe deel van de Zuidpolder. Na een rondje Zuidpolder werd de rit over de Middeldijk voortgezet richting het Havenhoofd. Hier werd een korte pauze ingelast bij De Drie Geboden, waar de deelnemers iets te drinken aangeboden kregen.

Inmiddels over de helft van de totale route (ongeveer 12km) is de terugweg naar De Kleine Duiker gestart via het Swifterbantpad, het recreatiegebied in de Zuidpolder ten oosten van de A29 en de Achterzeedijk. Om over de Achterzeedijk bij het fietspad te kunnen komen moest er eerst even een klim de trap óp en weer af worden gemaakt. Rond half negen kwam de (inmiddels iets kleinere groep) weer terug bij De Kleine Duiker.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »