Spectaculaire Dogsurvival door modderige Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Het mocht vanochtend (Zaterdag 5 september 2015) dan nog hondenweer zijn, dat weerhield de deelnemers van de Dogsurvival er niet van te starten. Niet zo gek ook: deelnemers kwamen niet alleen uit Barendrecht of andere plaatsen in Nederland, een groot aantal is vanuit België, Duitsland of zelfs Frankrijk naar Barendrecht gekomen voor de Dogsurvival.

De organisatie heeft de afgelopen weken hard gewerkt om het parcours in orde te maken. Dankzij deze inzet konden de deelnemers vloeiend het parcours over. Daarnaast was het ook voor alle bezoekers zeer amusant om het allemaal voorbij te zien komen. Even na het middaguur stopte het gelukkig met regenen en in de loop van de middag brak zelfs de zon door.

Rennen, klimmen, kruipen en springen

Het parcours voor de honderden deelnemers ging van start bij De Kleine Duiker. In tweetallen, ieder met zijn eigen hond, werd er gestart met enkele relatief rustige oefeningen: over een balk lopen, balanceren op een touw en door buizen kruipen. Vervolgens werd de mens met een aantal oefeningen getest: klimmen/slingeren en een laars door de basket mikken.

Zuidpolder

Al snel kwamen de deelnemers, rennend door een dikke laag modder, in de nieuwe Zuidpolder terecht. En daar begonnen de zwaarste onderdelen: op een vlot samen met je hond een rondje om een eiland peddelen, langlaufen door de drassige grond en een rondje hardlopen met een stropop op je rug. Uiteraard alles met de hond aan je zijde.

Zware zwemtocht

De deelnemers die bijna klaar dachten te zijn hadden nog één heel pittig onderdeel te gaan: het zwemmen. Vanaf het (momenteel nog) doodlopende fietspad in de Zuidpolder gingen de deelnemers te water voor een zwemtocht van ruim 200 á 300 meter. Tussendoor lag er nog een rustpunt in het water waarna er bij de vlonder bij de Kleine Duiker weer op het land verder werd gegaan. Na een laatste mini-parcours bij De Kleine Duiker (klimmen, kruipen, springen, etc) werden de honden beloond met iets lekkers. De laatste deelnemers gingen om half vier van start.


Translate article:
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »