WK-medaille voor sprinter van CAV Energie, Barendrecht

BARENDRECHT – Rikkert van Rhee van de Barendrechtse atletiekvereniging CAV Energie behaalde als de deelnemer in de categorie Masters 35 een bronzen medaille als loper op de 4x 400 meter estafette tijdens de Wereld Kampioenschappen Masters Atletiek in Lyon.

Op de slotdag van de WK Masters in het Franse Lyon (gehouden van 4 tot en met 16 augustus) werden de estafette finales gelopen. De Nederlandse estafette lopers kwamen in actie op de 4x100m en 4x400m estafettes. De 4x100m met Energie-loper Rikkert van Rhee als slotloper eindigde in een diskwalificatie omdat er één wissel buiten het wisselvak had plaatsgevonden; uiteraard een teleurstelling. Maar op het hoofddoel, de 4x 400meter gingen de wissels gelukkig wel correct.

Finaleseries

Door een ongelukkige indeling moest Nederland zonder noemenswaardige tegenstand in de eerste finaleserie lopen. Door een goede race liep het team, bestaande uit Vincent Kerssies, Quinten Stern, Rikkert van Rhee en Rico Rivers, ver uit op de directe concurrentie en finishte het in een nieuw Nederlands Record van 3.26.37.

Brons

Toen was het wachten op de tweede finaleserie. De Engelsen waren favoriet met meerdere finalisten op de individuele 400m eerder in het toernooi. De Engelsen gingen snel weg met daarachter de Fransen en Amerikanen. Bij de derde loper werd duidelijk dat brons binnen handbereik lag. De Engelsen liepen een nieuw wereldrecord en de Fransen bleken uiteindelijk ook enkele seconden sneller dan de Nederlanders. De blijdschap over het behalen van de bronzen medaille was echter niet minder groot!