Nienke Timmer gaat naar het EK Para Atletiek in Berlijn

Nienke Timmer uit Barendrecht heeft zich geplaatst voor het EK Para Atletiek, dat plaats vindt van 20 t/m 26 augustus in Berlijn. Nienke zal uitkomen op de 100 en 200 meter sprint.

Nienke heeft in het najaar van 2017 de overstap gemaakt naar atletiekvereniging Phanos in Amsterdam. Hierbij heeft ze CAV Energie uit Barendrecht achter zich gelaten. Bij CAV Energie heeft Nienke mooie resultaten geboekt, maar het was tijd om een volgende stap te maken in haar sportcarrière.

Guido Bonsen (die tot 1 oktober 2017 bondscoach was van het paralympisch team) is bij Phanos gestart met een trainingsgroep met een aantal atleten met een beperking. Samen hebben ze de stichting Para Atletiek opgericht. Nienke kreeg in september de kans om zich aan te sluiten bij dat team, deze kans heeft zij met twee handen aangegrepen.

Met een team van 8 para atleten hebben zij zich voorbereid op het atletiek seizoen. En dat de voorbereiding goed is geweest blijkt wel uit de resultaten. Nienke heeft dit jaar op zowel de 100 meter en 200 meter het Nederlands record verbeterd. Deze stonden al op haar naam, maar zijn nu dus verscherpt naar 16:09 op de 100 meter en de 33:98 op de 200 meter.

Deze resultaten zijn voldoende om dit jaar mee te mogen naar het EK in Berlijn. Het was wel even spannend omdat alle atleten in de spasme classes, waarin Nienke uitkomt, opnieuw gekeurd moesten worden. De her classificatie is voor Nienke goed verlopen, zij blijft uitkomen in de klasse T35.

« | »