Uitbreiding parkeerdek station Barendrecht van start, ruim 2 jaar na start van blauwe zone

BARENDRECHT – De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen op het parkeerdek van station Barendrecht gaat a.s. maandag van start. De werkzaamheden staan al jaren op de agenda, maar zijn lange tijd keer op keer niet van start gegaan. De aannemer verwacht van maandag 26 oktober tot 18 december 2020 nodig te hebben voor de werkzaamheden.

De uitbreiding van het parkeerdek moest in 2018 al helpen om de parkeerdruk op het station te verlagen. In juli van dat jaar werd de blauwe parkeerzone in de wijken rond het station ingevoerd, daardoor was er regelmatig geen parkeerplek voor treinreizigers die met de auto naar het station kwamen. Parkeren in de wijk was geen optie meer, daar mag maximaal 2 uur worden geparkeerd. Afgelopen maanden is het, vanwege de coronacrisis, weer zeer rustig op het parkeerdek.

Uitbreiding

Aan de ‘uiteinden’ van de huidige wegen op het parkeerdek zullen extra parkeerplekken worden toegevoegd. Ook worden er aan het eind en in het midden (thv de ingang van het station) extra doorsteekjes toegevoegd zodat auto’s kunnen rondrijden in plaats van overal te moeten keren. Dit zal alleen nog nodig zijn bij de enkele ‘doodlopende’ weg parallel aan het perron van station Barendrecht.

Volgens de laatste informatie worden er ‘rond de 68’ nieuwe parkeerplekken gerealiseerd.

Vertraging en uitstel

Over de uitbreiding met een X aantal parkeerplekken wordt al sinds 2016 gesproken door de gemeente, waarbij het aantal parkeerplekken regelmatig is veranderd. Begin 2018 werden de plannen concreet en gaf het college aan ‘zo snel mogelijk‘ van start te willen, toen werd het medio 2019, daarna april 2020. De werkzaamheden gingen echter op geen van deze momenten van start. In april 2020 was dit vanwege “vertraging in de afstemming rond het vergunningentraject van ProRail” Dit bleek in juli 2020 te zijn opgelost, maar een planning werd maar niet bekend.

Afgelopen maanden kon de gemeente meermaals, na vragen van BarendrechtNU, niet aangeven wanneer de uitbreiding van start zou gaan. De laatste update is van 11 september: “Op dit moment is er geen planning. Wanneer de plannen concreet zijn, worden inwoners en pers via de gebruikelijke kanalen ingelicht.” Een ambtenaar komt hier op 17 september nog op terug: “De aannemer is momenteel bezig om de planning op korte termijn definitief te maken. Ik zal je op de hoogte houden als er meer nieuws is.

Daarna bleef het van alle kanten stil, maar inmiddels staan de borden met de aankondiging al wel langs de Stationsweg: De werkzaamheden beginnen op maandag 26 oktober.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »