Blauwe parkeerzone in wijk rond station vanaf zondag 1 juli

BARENDRECHT – Vanaf zondag 1 juli 2018 geldt in de stationsomgeving een blauwe zone. De gemeente heeft hiertoe besloten naar aanleiding van overlast voor de omwonenden door met name treinreizigers. Om te zorgen dat de forensen niet meer in de woonomgeving gaan staan, wordt op maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 14.00 uur een blauwe zone ingesteld met een maximale parkeerduur van 2 uur.

Treinreizigers wordt geadviseerd met de fiets te komen. De bewaakte fietsenstalling bij de Gebroken Meeldijk is de eerste 24 uur gratis. Pas later dit jaar zal het parkeerterrein op de spoortunnel met (minimaal) 50 plekken worden uitgebreid. Bekijk hier welke straten er precies (deels) binnen de blauwe zone vallen.

OV-knooppunt

Het NS-station van Barendrecht is een belangrijk OV–knooppunt. Veel mensen gebruiken dit station om hun reis richting Rotterdam of verder te vervolgen. Dat is te merken aan de drukte op het parkeerdek. Dat staat doordeweeks vrijwel altijd vol. Veel forensen zoeken hun toevlucht vervolgens in de straten rondom het station. Dit geeft overlast voor de bewoners.

De bewoners hebben de gemeente gevraagd wat de mogelijkheden zijn om de parkeerdruk en het sluipverkeer te verminderen. Na het bekijken van verschillende mogelijkheden bleek een blauwe zone instellen, gecombineerd met het gratis beschikbaar maken van de fietsenstalling en een uitbreiding van het parkeerdek de beste oplossing. De verschillende mogelijkheden voor het parkeerdek worden op dit moment onderzocht. Deze maatregelen moeten samen met het verbeteren van de wandel- en fietsverbinding tussen station en centrum (project Barendrecht centraal) en de snelfietsroutes leiden tot een ontlasting van de straten rondom het station.

Handhaving

Handhavers (BOA’s) zullen vanaf 1 juli 2018 direct gaan handhaven, maar alleen in de vorm van waarschuwingen. Na 2 weken worden er ook boetes uitgeschreven. Bewoners kunnen een ontheffing aanvragen om gewoon voor de deur te kunnen parkeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »