Blauwe belijning aangebracht voor parkeerzone rond station Barendrecht: Bewoners kunnen tot 2020 gratis ontheffing aanvragen

BARENDRECHT – In opdracht van de gemeente is afgelopen maandag de blauwe belijning aangebracht in de parkeerzone rond station Barendrecht. Parkeerplaatsen en stoepranden waar vaak auto’s langs staan zijn voorzien van een donkerblauwe lijn.

Handhaving van de blauwe zone zal echter pas vanaf juli gaan plaatsvinden. Afgelopen week bleek dat dit nog niet voor alle automobilisten duidelijk is. De officiële verkeersborden met aankondiging van de parkeerzone moeten later nog worden geplaatst.

Parkeerzone

Automobilisten moeten binnen de blauwe zone vanaf 1 juli 2018 een parkeerschijf gebruiken en mogen op maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 14:00 uur nog maar maximaal 2 uur parkeren. De eerder voorgestelde uitbreiding van het parkeerdek óp het station zal pas later worden gerealiseerd.

Kosten ontheffing

Bewoners kunnen voor hun auto(‘s) een gratis parkeerontheffing aanvragen bij de gemeente, deze is voor onbepaalde tijd geldig. Per huishouden kunnen er maximaal 2 vergunningen op kenteken worden aangevraagd. De gemeente wil met apparatuur automatisch kentekens gaan scannen om de handhaving makkelijker te maken. Per huishouden wordt er tevens één bezoekerspas verstrekt door de gemeente.

Bestaande en nieuwe bewoners kunnen tot eind 2019 gebruik maken van deze gratis ontheffing, vanaf 2020 moeten bewoners wel gaan betalen voor een ontheffing (leges). De hoogte hiervan is nog niet vastgesteld. Op dit moment zouden de kosten op €93,90 uitkomen, de gemeente overweegt echter om “de leges naar een redelijk tarief te verlagen“. Wethouder verkeer, dhr Luijendijk: “Het is niet reëel dat inwoners voor het (parkeer)probleem moeten gaan betalen. We zullen dan ook de gemeenteraad voorstellen om de leges voor de ontheffing van een andere auto na 2020 te verlagen naar een reëel tarief.

 

« | »