Jazzdansgroep Extra training 1 van GVB gehuldigd als jeugdkampioen

BARENDRECHT – [Foto’s] Voor de jongste extra trainingsgroep van Gymnastiekvereniging Barendrecht was het alweer een tijd geleden. In maart 2014 hebben zij namelijk mee gedaan aan de voorronde van het NK jazzdans in Waalwijk. Met hun fantastische optreden behaalden meiden een score van 16.35. Met deze score waren zij de beste dansgroep in de categorie D 6 t/m 9 jaar. En na alle voorrondes bleek het zelfs de 4de score van Nederland.

Ik ben zo ontzettend trots op ze, vooral omdat het voor veel van deze jonge meiden hun eerste wedstrijd is”, aldus juf Kim van Hoeven.

Jeugdkampioenen

Op vrijdagavond 16 januari 2015 stonden alle jeugdkampioenen van Barendrecht in het zonnetje, zo ook deze veelbelovende danseressen van GV Barendrecht. Een mooie afsluiting van het vorige seizoen.

Zie ook: Jeugdkampioenen gehuldigd in sporthal de Driesprong

De wedstrijden van 2015 komen al een beetje om de hoek kijken. De zes selectiegroepen van GV Barendrecht zijn zich druk aan het voorbereiden. De choreografieën zijn af, maar er is nog veel werk aan de winkel. De technieken, uitstraling en uitvoering moeten perfect zijn. Het wordt een spannend seizoen, want de lat ligt hoog.

NK Jazzdans

Vorig jaar werd GVB met maar liefst 4 groepen op het NK Jazzdans vertegenwoordigd. De eerste oefenwedstrijd is op 15 maart 2015. De voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans zijn op 21 en 28 maart 2015. Mochten de danseressen en één danser geplaatst worden voor het echte kampioenschap, dan zal deze eind juni in Ahoy Rotterdam plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »