Succesvolle Girls Cup bij BVV Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag werd voor het eerst gestreden om de Optima Akemann Girls Cup. Een van de sterkste landelijke toernooien voor Meisjes Onder17 en Meisjes Onder19 met deelname van gerenommeerde teams uit het gehele land.

Zo waren in de Meisjes Onder19 categorie zowel de kampioenen van district West 1 (SteDoCo), district West 2 (Barendrecht) en Zuid 1 (SC;t Zand) aanwezig.

Meidenvoetbaltoernooi

Onder een droge hemel met af en toe een zonnetje werd gestreden om de prijzen. En tussen de wedstrijden door konden de speelster zich tegoed doen aan een ijsje bij de IJscaravan van Hemels of konden de speelsters zich laten opmaken en nagels laten lakken bij de Beautytruck van Helemaal Mooii uit Barendrecht.

Het in grote getale opgekomen publiek heeft kunnen genieten van spannende wedstrijden en goed verzorgd voetbal door de speelsters.

Finales

Poulewedstrijden, kruisfinales en halve finales brachten bij de Meisjes Onder 17 de elftallen van sv Buitenveldert (Amsterdam) en Reiger Boys (Heerhugowaard) in de finale. En na een spannende wedstrijd moeten strafschoppen de beslissing brengen, welke in het voordeel van Reiger Boys uitviel.

Ook bij de Meisjes Onder19 moesten strafschoppen de finale tussen sv Buitenveldert en SteDoCo (Hoornaar) beslissen. Na een 1-1 eindstand in de reguliere tijd werd de penaltyreeks gewonnen door het elftal van sv Buitenveldert.

Barendrecht Meisjes Onder 17 en Barendrecht Meisjes Onder 19 eindigden respectievelijk als 7e en 4e. Een prima prestatie in een sterk deelnemersveld, zeker in het licht gezien dat beide elftallen voor het toernooi een finalewedstrijd om de Abel-cup hadden gespeeld.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd gedaan door oud international Manon Melis, geassisteerd door Kim Hendriks, speelster van Excelsior/Barendrecht en ambassadrice van het toernooi. Voor de winnaars terecht de eer en een beker, alsmede voor alle deelneemsters een medaille. Verder was er voor elk team nog een taart met clublogo om weer wat energie op te doen.

Geslaagd

De organisatie kon terugkijken op een geslaagd evenement en kijkt al uit naar een vervolg waarbij er reeds toezeggingen ontvangen zijn van diverse verenigingen. Ook wil de organisatie haar dank uitspreken aan de sponsors die dit evenement mogelijk gemaakt hebben: Optima Akemann, Worldwood bv, FAG Montagebedrijf, Steingoed Beheer, Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten, de Bondt Grafimedia, Bouwbedrijf vd Meer, Fruition Partners, Apotheek Rijken, Familie Kok, The Greenery, De Theetuin Rijsoord, de Toernooivriendjes, Beautysalon Mooii en IJssalon Hemels.