Zonnige cross bij Atletiekvereniging Energie in het Kooiwalbos

BARENDRECHT – Vandaag (Zaterdag 3 december 2016) was het Kooiwalbos in het natuur- en recreatiegebied “IJsselmonde” tussen Barendrecht en Rotterdam voor de negentiende maal het decor van een crosswedstrijd van atletiekvereniging Energie: de Rob Prooi Memorial Cross. Een kleine 130 deelne(e)m(st)ers genoten van een zware, heerlijke cross door de natuur. Het was aangenaam fris met een stralende herfstzon en een dun laagje ijs op de sloten. Na afloop konden deelne(e)m(st)ers en organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

In het Kooiwalbos was door c.a.v. Energie weer een lekker, technisch best wel zwaar crossparcours uitgezet met modderige en zompige grasstroken, zand- en schelppaden en een slootpassage als extra hindernis. Er was keuze uit de afstanden 5.000 of 10.000 meter; jeugdige atleten liepen afhankelijk van hun leeftijd 1.000 of 2.000 meter.

Snelste deelnemers

De snelste deelnemers op de 10 kilometer waren Marisa Hopmans in 41.12 minuten en Timo de Geus van A.V. Spirit uit Oud-Beijerland in 34.46 minuten; op de 5 kilometer waren dat Marjolijn Bakker (22.56) en Energie-atleet Stefan Buit (17.15). De winnaar werd op 15 en 20 seconden gevolg door twee clubgenoten, winnaar van vorig jaar Tijn Huberts (17.30) en Eelco Riemens (17.35).

Bij de oudere jeugd waren de Energie-atleten Ilvia Hederik (21.53) en Joeri v.d. Waal (19.32) de snelsten. Voor het clubkampioenschap van Energie werden er een 27-tal titels verdeeld. Een willekeurige kleine greep uit deze kampioenen: de pupillen Bibi van ‘t Veld, Lila van Nieuwkoop, Jozuah Revierre en Finn Heuving; de C-D junioren Daniel van Noordenne, Amber Bosman en Sebastiaan den Hartog. Bij de A-B jeugd, senioren en Masters: Bertina den Hartogh, Wil Vos, Mark de Boer en Bert Hederik (5.000 meter) en Cath Bostantzis, Gebremedin Melish en Wim Tinke (10.000 meter).

Foto: CAV EnergieBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »