Even voorstellen: Nieuwe wethouders Peter Luijendijk en Johan van Wolfswinkel

BARENDRECHT – Sinds afgelopen dinsdag is het nieuwe college geinstalleerd. Twee van de vier wethouders zijn nieuw in het college: Peter Luijendijk (CDA) en Johan van Wolfswinkel (SGP/CU).

Een korte introductie van beide nieuwe wethouders:

Peter Luijendijk

Peter Luijendijk: is getrouwd en heeft drie kinderen. Opgegroeid in Rotterdam-IJsselmonde en woont al meer dan twintig jaar in Barendrecht. De aflopen tien jaar was hij zelfstandig adviseur, daarvoor werkzaam bij een landelijke overheidsorganisatie. Ontspanning vindt hij in hardlopen. We vroegen hem:

Wat trekt je in de baan van wethouder? Als raadslid denk je op hoofdlijnen na wat goed is voor Barendrecht. Na een besluit zorgen de burgemeester en wethouders voor uitvoering. In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren in die uitvoering. Het wethouderschap is een interessante baan in een zo nu en dan complexe omgeving. Dit zie ik als een positieve uitdaging.

Wat kun je als wethouder nog extra toevoegen aan deze gemeente? Ik ben makkelijk benaderbaar. Ik sta altijd open voor inwoners of bedrijven die suggesties hebben om onze samenleving nog beter te maken. Ik hoop dat men daar gebruik van gaat maken.

Waar ga je je inhoudelijk als eerste op richten / wat ga je als eerste aanpakken? De eerste maand zal ik alle onderwerpen in mijn portefeuille bekijken en prioriteren. De openstelling van de onderdoorgang onder de A29 voor autoverkeer krijgt zeker mijn aandacht. Daarnaast zal ik de focus leggen op de nieuwe Omgevingswet.

Volg wethouder Luijendijk ook op Twitter via @pluijen. (Dit Twitteraccount is al ruim anderhalf jaar niet meer actief met berichten; mogelijk dat dit gaat veranderen tijdens het wethouderschap)

Johan van Wolfswinkel

Johan van Wolfswinkel: is getrouwd, heeft drie adoptiekinderen en één kleinkind en woont al 30 jaar in Poortugaal. Voorheen was hij onder andere actief als wethouder voor gemeente Albrandswaard. Hij was daarnaast tot 2014 twintig jaar actief als raadslid en fractievoorzitter van de eenmansfractie SGP/CU in Albrandswaard. We vroegen hem:

Wat vind je van Barendrecht? Barendrecht is een volwassen gemeente met veel voorzieningen en een positieve, degelijke uitstraling, zowel op economisch als op maatschappelijk gebied.

Je was eerder wethouder in Albrandswaard. Verwacht je verschillen met Barendrecht? Het zou gek zijn als die er niet waren. Iedere Nederlandse gemeente heeft zijn eigen sociale en bestuurlijke cultuur. Dat maakt het ook zo mooi. Albrandswaard is ontstaan uit een samenvoeging van Rhoon en Poortugaal. Dat is in Barendrecht wezenlijk anders, waardoor cultuurverschillen te vinden zijn. Maar er is ook een overeenkomst: beide gemeenten zijn de laatste decennia sterk gegroeid met Carnisselande in Barendrecht en Portland in Albrandswaard.

Wat ga jij met jouw kennis en ervaring toevoegen aan het Barendrechts college? Ik wil met mijn kennis en bestuurlijke ervaring meewerken aan een stabiel en effectief college. Ik ben een teamplayer, met oog voor het algemeen belang van de inwoners van Barendrecht.

Volg wethouder van Wolfswinkel ook op Twitter via @Johanvanwolfswi.

De volledige portefeuilleverdeling van het nieuwe college is hier te bekijken.

Foto: Johan van Wolfswinkel (links), Peter Luijendijk (midden) en burgemeester van Belzen (rechts) na de officiële installatie afgelopen dinsdag in het gemeentehuis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »