Hardlopers Oude Maasloop trotseren stevige paasstorm

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Maandag 28 maart 2016) vond bij atletiekvereniging c.a.v Energie voor de 38e maal de Ziedewij Oude Maasloop plaats: een wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer. De pittige wind maakte er een zware wedstrijd van. Bij de dames was Tanja de Jong van A.V. Spirit uit Oud-Beijerland met een tijd van 47.12 minuten de snelste; bij de heren ging de overwinning naar Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek in de, gezien de omstandigheden, goede tijd van 33.25 minuten.

De beste Energie-atleten waren Silvana Dell’Era (47.42) en de jeugdige Mark Naaijer (38.26). De medewerk(st)ers en organisatoren konden na afloop terugblikken op een geslaagde Oude Maasloop met in totaal een kleine 150 finishers.

10 kilometer door Barendrecht en langs de Oude Maas

Het hoofdnummer van de Oude Maasloop voerde de deelne(e)m(st)ers via één ronde van 10 kilometer door de gemeente Barendrecht. Na de start om 11.00 uur op de atletiekbaan gingen de atleten via het sportpark “De Bongerd”, de Maasstraat langs politiebureau, postkantoor en kerk, de Barendrechtse Weg op; die liepen zij uit tot aan de Oude Maas (tot zo ver wind tegen); daar vervolgden zij het parcours langs het Pannenkoekhuis (wind in de zij) om via het fietspad dwars door Barendrecht, de Henry Dunantlaan en Dierensteinweg op de atletiekbaan van Energie de finish te bereiken (wind in de rug).

Bekijk hier de volledige uitslag.

De 1.000 meter jeugdwedstrijd

Voorafgaande aan de 10 kilometer was er een start voor de jeugd, die zich uitleefden in de Ziedewij 1K. over twee en een halve baanronde of wel 1.000 meter. Deze 1.000 meter wedstrijd leverde winst op voor de Energie-atlete Lotte de Visser in een tijd van 3.19 en Energie-atleet Daniël Noordenne 3.15.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »