Extra lokalen voor Groen van Prinsterer: Aanbouw aan gebouw Hof van Maxima

BARENDRECHT – De multifunctionele accommodatie Hof van Maxima aan de Hedwigepolder zal dit jaar worden uitgebreid met 2 extra klaslokalen en 2 andere gebruiksruimtes. De nieuwe ruimtes worden aan het bestaande gebouw gekoppeld en worden gerealiseerd op twee bouwlagen (zie de groene lijnen op de bijgevoegde foto). Per bouwlaag bedraagt de uitbreiding 144 vierkante meter.

De klaslokalen zijn voor basisschool de Groen van Prinsterer (Stichting PCPO). De uitbreiding is noodzakelijk in verband met de groei van het aantal leerlingen van de school. De oplevering staat gepland voor december 2021

Aanbouw

De klaslokalen worden aan de westkant van het huidige schoolgebouw in de wijk Vrouwenpolder gerealiseerd, tegen de huidige ‘kiss and ride’ parkeerplaatsen aan. Zowel op de begane grond alsook de eerste verdieping komt één lokaal en één andere gebruiksruimte, gescheiden door een muurtje en schuifdeur. Ook wordt er een extra trap gebouwd in de nieuwe uitbouw. De nieuwe leslokalen worden tevens voorzien van een ventilatie installatie. De verblijfsruimten worden tijdens bedrijfstijd geventileerd met 100% verse buitenlucht.

Naast de nieuwe lokalen zal op beide verdiepingen een ruimte iets kleiner worden gemaakt voor de aanleg van een gang naar de nieuwe ruimtes. Ook worden de bestaande sanitaire voorzieningen nabij de nieuwe lokalen uitgebreid.

Foto/schets: Frencken Scholl architecten, via: Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »