Hof van Maxima, Vrouwenpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – In november 2020 is het college akkoord gegaan met de uitbreidingsplannen van (schoolgebouw) Hof van Maxima in de Vrouwenpolder. De gemeentelijke accommodatie zal zo’n 235m² tot 275m² groter worden gemaakt.

De uitvoering van de werkzaamheden wordt gerealiseerd door het schoolbestuur van de Groen van Prinsterer (deze school valt onder het beheer van PCPO; Stichting voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs Barendrecht en Ridderkerk).

Klaslokalen

De extra ruimte zal worden gebruikt voor het inrichten van (naar verwachting 2-3) extra klaslokalen voor de Groen van Prinsterer. “De uitbreiding is noodzakelijk in verband met de groei van het aantal leerlingen“, zo laat een woordvoerder namens de school weten.

PCPO is bouwheer en heeft Ingenieursbureau Multical in de arm genomen om het project te begeleiden. “Ook in dit traject heeft Corona voor een kleine vertraging in de planning gezorgd. Op dit moment wordt er door Frencken Scholl architecten gewerkt aan het definitief ontwerp. Naar verwachting zullen de lokalen in december van dit jaar worden opgeleverd“, aldus de woordvoerder.

Hoeveel en waar de extra lokalen precies zullen worden gerealiseerd kon afgelopen week nog niet worden gemeld. Het is eveneens niet bekend of dit alleen op de begane grond zal zijn of dat er ook een verdieping wordt gerealiseerd. Meer info volgt later.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »