Picnic bouwt fulfilmentcentrum van 42.000 vierkante meter op Nieuw Reijerwaard

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd fulfilmentcentrum op Nieuw Reijerwaard, het nieuwe bedrijventerrein ten oosten van Barendrecht. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter. Picnic vestigt zich op Nieuw Reijerwaard aan de Peterselieweg op een kavel van ruim 7 hectare.

Afgelopen week maakte online supermarkt Picnic al bekend vanaf juli te gaan bezorgen in o.a. Barendrecht en Ridderkerk.

Robotisering

Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic, dat de automatisering inbouwt. De boodschappen zullen met de laatste technologie op het gebied van robotisering worden verzameld en klaargemaakt voor bezorging bij de klant. Na de zomer van 2021 start ontwikkelaar en verhuurder Impact Vastgoed met de bouw die een jaar in beslag neemt, waarna Picnic de mechanisatie zal inbouwen.

200.000 kratten

Het distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard gebruikt de modernste technologie om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal wordt sterk verminderd. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.

Door het gebruik van slimme techniek hoeven de medewerkers de boodschappen niet meer met een kar te verzamelen maar komen deze naar hun inpakstation toe”, aldus medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters. “Zo kunnen ze het product in de juiste krat leggen terwijl deze worden aangeboden.” Het centrum is in zijn soort een van de grootste in Europa en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines, die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

Werkgelegenheid

Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is blij met de komst van het ultramodern logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard. “Picnic is een modern innovatief bedrijf en zal veel voor het gebied betekenen. Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard onderdeel van uit maakt, is het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. De komst van Picnic levert niet alleen veel werkgelegenheid op voor dit gebied, samen werken we ook aan de bereikbaarheid van het gebied en de manier waarop we zo duurzaam mogelijk het gebied ontwikkelen.

Tanja de Jonge, tevens wethouder in Barendrecht, verwacht dat het fullfilmentcentrum zo’n 800 banen gaat opleveren.

Foto via: Nieuw ReijerwaardBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »