Online supermarkt Picnic gaat bezorgen in heel Barendrecht

BARENDRECHT – Online supermarkt Picnic breidt aan het eind van de maand uit naar heel Barendrecht, Ridderkerk, Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht) en het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde. Ruim 73.000 huishoudens kunnen zich vanaf vandaag (Dinsdag 15 juni 2021) inschrijven en hun boodschappen voortaan gratis thuisbezorgd krijgen.

De kenmerkende elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf begin juli door het groene gebied aan de Nieuwe Maas. In delen van Carnisselande konden inwoners ook al eerder gebruik maken van de bezorgdienst van Picnic.

Gefaseerd

Inwoners van Barendrecht kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De websuper gaat begin juli voor het eerst de weg op met vijf elektrische bezorgwagentjes en vijftien bezorgers. De capaciteit zal geleidelijk worden opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Ringdijk 366 in Ridderkerk geleverd. De runners (bezorgers) van Picnic zorgen ervoor dat de boodschappen volledig coronaproof bij mensen aan de voordeur worden bezorgd.

Gratis bezorging

Als klant kies je welke rit het beste uitkomt en zie je via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben, aldus Picnic.

Picnic

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 650.000 klanten, verdeeld over ruim 125 Nederlandse plaatsen. Vijfenhalf jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens gestaag uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Twee maanden geleden waren Lansingerland en Pijnacker nog aan de beurt, eerder werd al gestart in Amsterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal, Venlo, Zwolle en Apeldoorn. In die laatste plaats opende Picnic eind vorig jaar vervroegd een distributiecentrum om de toegenomen vraag op te vangen. Binnenkort wordt Picnic ook actief in Almelo.

Jonge gezinnen

Dat de websuper verder uitbreidt in het gebied aan de Nieuwe Maas is volgens medeoprichter Michiel Muller een logische stap. “Eén op de drie huishoudens in Ridderkerk en IJsselmonde heeft kinderen en in Barendrecht is dat zelfs bijna de helft. Daarmee is deze regio een typisch Picnic-gebied”, aldus Muller. “Dat verklaart ook de vraag vanuit de inwoners wanneer Picnic hiernaartoe komt. Door de boodschappen thuis te laten bezorgen besparen ze een hoop tijd én een hoop ritjes met de auto naar de supermarkt. Ze houden tijd over voor leuke dingen en stoten minder CO2 uit.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »