JOP staat na half jaar nog in Vrijenburg, evaluatie uitgesteld vanwege corona

BARENDRECHT – De gemeente gaat deze maand nog een JongerenOntmoetingsPlek (JOP) plaatsen langs het Breslauspad in Barendrecht. De JOP, een deels open container met banken erin, wordt geplaatst aan het begin van het fietspad van het Breslaupad tussen de parkeerplaats van het Inge de Bruijnzwembad en de Praxis.

Wethouder Roopram (Jeugd en jongeren): “Jongeren hebben een plek buiten nodig waar zij elkaar kunnen ontmoeten. De meeste mensen snappen die behoefte maar zijn ook bang voor overlast. Daarom zijn we met zowel jongeren als omwonenden in gesprek gegaan. Ik ben blij dat de keuze voor het Breslaupad zo breed gedragen wordt.” De gemeente stelt dat de locatie aan het Breslaupad unaniem de voorkeur heeft van de stuurgroep van inwoners (8 van de 8). Ook de politie, jongerenwerk en de boa’s zijn te spreken over de plek.

Geen huizen

De nieuwe JOP is goed bereikbaar en er zijn geen woonhuizen in de directe omgeving. Na plaatsing blijft de JOP in eerste instantie ongeveer 6 maanden staan. Na 4 maanden start de eerste evaluatie. “Participatie vinden we ontzettend belangrijk. De evaluatie vindt dan ook plaats met omwonenden, jongeren, omliggende bedrijven en ondernemers op het bedrijventerrein, boa’s, politie en jongerenwerk,” aldus wethouder Roopram. Als er een positief beeld komt uit de evaluatie blijft de JOP definitief staan. Alle omwonenden en bedrijven worden vandaag (Woensdag 16 juni 2021) per brief geïnformeerd, zo laat de gemeente weten.

Eerder waren er plannen voor de plaatsing van een JOP in het Riederpark (niet doorgegaan na bezwaar omwonenden) en bij basisschool De Draaimolen aan de Bachlaan. Deze laatste locatie is nu vervangen door de locatie langs het Breslaupad.

Stuurgroep omwonenden

Gemeente Barendrecht in een persbericht over de plaatsing: “Veel mensen hebben over de plaats van de JOP meegedacht. In februari is een enquête uitgezet onder zo’n 250 huishoudens om te kijken naar een mogelijke locatie voor een JOP op de grens van de wijken Nieuwland en Carnisselande. De gemeente kon zo de behoeften en wensen inventariseren. De vragenlijst was ook te vinden op de website van de gemeente en is gedeeld via sociale media. Ook kon iedereen zich in deze enquête aanmelden voor een digitale bijeenkomst met wethouder Roopram. Na verschillende bijeenkomsten is een stuurgroep opgericht die verschillende locaties heeft bekeken. De stuurgroep heeft vervolgens unaniem gestemd voor de locatie aan het Breslaupad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »