Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen heeft gereageerd op het incident van afgelopen maandagmiddag waarbij een 13-jarige jongen door leeftijdsgenoten is gedwongen om geld te pinnen en af te geven. Gisteravond (Donderdag 17 juni 2021) konden de ouders en het slachtoffer aangifte doen bij de politie. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Van Belzen: “Ik vind het buitengewoon kwalijk en onacceptabel dat dergelijke bedreigingen en intimidatie tussen jongeren zorgt voor een onveilige woonen leefomgeving. Ook in deze zaak geldt: Laat er geen misverstand over bestaan, geen enkele vorm van geweld wordt door mij getolereerd. Ik doe daarom een klemmend beroep op ouders/opvoedersom met hun kinderen te bespreken wat een dergelijk gedrag voor gevolgen kan hebben.

De burgemeester benadrukt tevens dat de aanpak van dit soort incidenten zich niet alleen op de jongeren zelf richt, maar ook op hun familie en directe omgeving: “Het doel is ze weer op het rechte pad te krijgen en te houden. Dat doen we samen met de jongerenwerkers, politie, BOA`s, scholen en overige ketenpartners.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »