Wethouder en aanbieders tevreden over elektrische deelscooters: "Parkeren blijft wel een aandachtspunt"

BARENDRECHT – Sinds september 2020 staan in Barendrecht de elektrische deelscooters van de bedrijven Go Sharing en Felyx. Wethouder Luijendijk heeft met de gemeenteraad een evaluatie gedeeld over de eerste drie maanden van 2021. Hieruit blijkt dat “Go Sharing en Felyx tevreden zijn over de huidige gebruikscijfers van de scooters.

Het parkeren van de scooters blijft wel een aandachtspunt“, zo stelt wethouder Luijendijk. Vooral hierover werd in de beginperiode (online) veel geklaagd door inwoners van Barendrecht. De bedrijven geven aan dat het aantal scooters op dit moment niet zal worden uitgebreid.

Klachten

Bij Felyx (15-20 scooters) werd in de eerste 3 maanden van het jaar minder dan 10 keer melding gemaakt van een fout geparkeerde scooter. Van Go Sharing (50 scooters in Barendrecht) zijn geen cijfers over deze meldingen bekend gemaakt. Wel stelt het bedrijf dat ook bij hen de meeste klachten over foutief geparkeerde scooters gaan: “Dit gold met name in de beginperiode.

Wethouder Luijendijk: “De daling van het aantal overlastmeldingen bij beide aanbieders én de gemeente laat zien dat gebruikers zich steeds beter aan de regels houden en inwoners gewend raken aan de aanwezigheid van de scooters in de openbare ruimte.

De leeftijd van de meeste gebruikers bij Go Sharing ligt tussen de 19 en 48 jaar en de gemiddelde leeftijd is 27 jaar. De gemiddelde leeftijd bij Felyx ligt op 31 jaar.

Toekomst

De samenwerking tussen Go Sharing en Felyx en de gemeente Barendrecht heeft een looptijd van 12 maanden. In september 2021 vindt de volgende evaluatie plaats. Wethouder Luijendijk: “Het gebruik van deelscooters past binnen de ambities die Barendrecht heeft op het gebied van duurzame mobiliteit en bereikbaarheid. De elektrische deelscooters zijn een milieuvriendelijke manier van verplaatsen en het gebruik van de deelscooter biedt daarbij veel flexibiliteit.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »