Elektrische deelscooters van Felyx en Go Sharing nu ook in Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf morgen, woensdag 9 september, is het mogelijk om elektrische deelscooters te gebruiken in Barendrecht. De officiële onthulling zal morgenochtend (Woensdag 9 september 2020) plaatsvinden op het gemeentehuisplein.

Deelscooter aanbieders Go Sharing en Felyx breiden uit waardoor het vanaf morgen (Woensdag 9 september 2020) ook mogelijk is met een deelscooter van station Barendrecht naar Carnisselande te rijden, of van Barendrecht naar Rotterdam.

Snel verplaatsen

Wethouder Peter Luijendijk ziet de komst van de deelscooters als mooi initiatief. “Ik gebruik de deelscooters in Rotterdam weleens om mij snel te verplaatsen. De scooters rijden op groene stroom en stoten dus geen CO2 uit. Ze zijn eenvoudig in het gebruik. Je bent snel op de plaats van bestemming. Heel mooi dat deze partijen nu uitbreiden naar Barendrecht.“

Scooter gebruiken

Door gebruik te maken van de app van de Felyx of Go Sharing kan een scooter worden gevonden in de directe omgeving. De huur van de scooter wordt per minuut betaald. Na gebruik van de scooter kan deze volgens bestaande wet- en regelgeving geparkeerd worden en op slot worden gezet door de rit in de app af te melden.

Parkeren

In overleg tussen de aanbieder en de gemeente Barendrecht is bepaald waar de scooters mogen staan en waar niet. Dit wordt regelmatig gemonitord en waar nodig bijgesteld. Wanneer een rit wordt beëindigd buiten het gebied waar dit is toegestaan blijft de huurder een parkeertarief betalen.

Overlast melden

Ervaart u overlast door verkeerd geparkeerde scooters dan kunt u hierover contact opnemen met de betreffende aanbieder:

  • Felyx: 085-2080470, klantenservice@felyx.nl, Twitter: @ridefelyx, Facebook en Instagram
  • Go Sharing: 085-9022901, info@go-sharing.nl, Twitter: @gosharingnl en Facebook


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »