Corona / Covid-19

BARENDRECHT – Vorige week (31 aug – 6 sept) hebben 317 Barendrechters zich laten testen op Covid-19 (corona), zo laat wethouder Roopram (Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid) in een bericht op Twitter weten. Van deze groep werden 21 personen positief getest op het virus.

Roopram: “Wij zien in Barendrecht ook een toename qua besmettingen en er is een duidelijke verschuiving qua leeftijd –> 40 jaar en jonger. Houd je alsjeblieft aan de richtlijnen van het RIVM, hoe lastig dat ook is

Barendrecht

Sinds 25 mei 2020 staat het aantal ziekenhuisopnamen van coronapatiënten uit Barendrecht al op 40, sindsdien zijn hiervoor geen inwoners van Barendrecht meer opgenomen in het ziekenhuis. Tussen 5 april 2020 en 6 mei 2020 zijn er 12 inwoners van Barendrecht overleden aan het virus, zo blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Gisteren (Dinsdag 8 september 2020) werden vijf inwoners van Barendrecht positief getest op het virus, eergisteren waren dat er drie.

Landelijk

Het RIVM zelf maakte gisteren (Dinsdag 8 september 2020) in een update eveneens bekend dat er landelijk een stijging te zien is in het aantal besmettingen: “Afgelopen week meldden GGD’en 5.427 nieuwe personen die positief testten op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuw gemelde personen met een positieve testuitslag veel hoger dan de week hiervoor (3.597 personen). In het hele land nam het aantal positief geteste mensen toe. De grootste stijging was te zien in Zuid-Holland en Noord-Holland.

De dagelijkse RIVM cijfers over (bevestigde) besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen in Barendrecht zijn te bekijken via de corona statistiekenpagina op BarendrechtNU.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »