Leerlingen Calvijn behalen certificaat tweetalig onderwijs

BARENDRECHT – Vorige week dinsdag hebben alle tweede- en vierdeklassers van Calvijn Groene Hart, die de tweetalige opleiding (tto) volgen, hun welverdiende Anglia Certificaten in ontvangst mogen nemen tijdens een feestelijke uitreikingsavond. De tto-leerlingen ontvingen dit waardevolle certificaat uit handen van wethouder Leon van Noort in het bijzijn van hun ouders, schoolvertegenwoordigers en andere belangstellenden.

Interview

Drie leerlingen mochten de onlangs beëdigde wethouder tijdens deze avond interviewen, waardoor alle aanwezigen hem wat beter hebben kunnen leren kennen. Van Noort gaf onder andere aan het van groot belang te vinden dat Barendrecht goed onderwijs biedt en legde de focus in het bijzonder op de Engelse taal en internationale oriëntatie.

Taalvaardigheid

Behalve het certificaat ontvingen de leerlingen ook een mini-wereldbol. Directeur Jan Bijsterbosch deelde deze uit, omdat de leerlingen dankzij hun verworven tto-kennis nu de wereld figuurlijk in hun hand hebben. De leerlingen hebben namelijk niet alleen het door het Europese Platform vereiste niveau qua Engelse taalvaardigheid behaald. Het certificaat geeft bovendien aan dat zij er klaar voor zijn de eerste stap te zette in de grote, wijde wereld, want de tweetalige opleiding heeft tevens tot doel de leerlingen zich te laten ontwikkelen tot heuse wereldburgers.

Last Tuesday, during the Anglia Certificate Evening, second and fourth grade tto- students received their Anglia…

Posted by Calvijn Groene Hart on vrijdag 16 oktober 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »