Calvijn Groene Hart officieel Junior tto-school (Barendrecht)

BARENDRECHT – Vorige week dinsdag kreeg Calvijn Groene Hart een beoordelingsbezoek van het Europees Platform. Dit platform moest beoordelen of de school het Junior-tto (tweetalig onderwijs) certificaat verdient voor haar tweetalige onderwijs.

Tweetalig onderwijs (tto) houdt in dat een leerling bij minimaal de helft van de vakken les in een vreemde taal krijgt, zoals bijvoorbeeld Engels. Dus bij wiskunde of geschiedenis wordt een Engelstalige methode gebruikt en de docent spreekt tijdens de les alleen Engels. Verder wordt er van de leerlingen verwacht dat ze ook in de les onderling Engels spreken.

Beoordeling Calvijn

Tijdens het volle dagprogramma bezochten drie commissieleden verschillende tto-lessen en bekeken zij materiaal van leerlingen. Bovendien voerden zij gesprekken met directie, docenten en coördinatoren en gingen zij uiteraard tevens in gesprek met leerlingen en ouders.

De beoordelingscommissie deelde aan het eind van de dag enthousiast het positieve resultaat mee. Natuurlijk wilde de school leerlingen en personeel in de feestvreugde laten delen en kregen zij allen een heus tweetalig gebakje.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »