Harmonie Barendrecht pakt groots uit tijdens Lente Event (Theater het Kruispunt, Barendrecht)

BARENDRECHT – De verenigingsuitvoering van Harmonievereniging Barendrecht in een geheel nieuw jasje steken was een daverend succes!

Eerst, in de middag, na een toespraak van de burgemeester, speelde een boven zichzelf uitstijgend Dagorkest gevolgd door een spetterend optreden van de gehele jeugd waarbij de onderdelen Leerlingenorkest, Jeugdorkest, Slagwerkgroep, Blokfluitgroep en Kinderzanggroep het verhaal vertolkte van Anoek die op zoek was naar “een melodietje in haar hoofd”. Geholpen door de teletijdmachine, bediend door oom Jan (van Belzen) die haar in het jaar 1700 bracht. Ze reisde de wereld rond en in de tijd terug naar 2014 op de muziek van alle bekende componisten uit die tussentijd om tot slot te ontdekken dat ze zelf de componist was van dat liedje in haar hoofd was.

Tussen de twee onderdelen in de grote zaal speelde In de foyer het Aspirantenokrest op een fraai ingericht podium. Aan het einde van de middag was ook in de foyer een play-in o.l.v. Ivo Kouwenhoven. Een flink aantal muzikanten oefende ruim een uur op een voor allen onbekend stuk, zij sloten de middag af met een uitvoering hiervan en zie..… een nieuw orkest was geboren! Publiek en muzikanten genoten daarna ook van de heerlijke gerechten die in de hal verkrijgbaar waren verzorgd door Panita Catering, Slagerij Schaap en J2cake.

Ook het avondprogramma stond als een huis. B’tween startte in de grote zaal met een optreden waarbij een stuk werd begeleid door de Marieke Smit op harp. Het Meezingkoor zong vervolgens op het podium in de foyer waarna het Harmonieorkest in de grote zaal zich van hun beste kant lieten horen. Na een tweede optreden van het Meezingkoor in de foyer was de beurt aan de Juniorslagwerkers en Adrumaline die ook deze keer weer naast een goed muzikaal optreden een weergaloze act presenteerden op de muziek van de “Trappelzak Boogie” . De BBB sloot de avond af met een swingend optreden met medewerking van de vaste zangeres Karin Kasius.

Harmonievereniging Barendrecht kan terugzien op een zeer geslaagde dag die, als u erbij was, zeker kan beamen. Mocht u het onverhoopt hebben gemist schrijf dan maar vast voor volgend jaar in uw agenda: 21 maart 2015 Kijk voor info en foto’s op www.harmoniebarendrecht.nl info en aanmelden: secretaris [@] harmoniebarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »