Archief foto: Jos Vis (midden) met burgemeester van Belzen en de vrouw van Jos Vis

BARENDRECHT – Iedereen die de afgelopen jaren wel eens een evenement in Barendrecht heeft bezocht kent hem. Ook Barendrechtse sporters zullen hem ongetwijfeld kennen: Jos Vis, tot voor kort radiomaker bij de lokale radio Exxact FM. Hij heeft jaren lang radio gemaakt en een podium gegeven aan iedereen die dat verdiende.

Jos: “Met pijn in mijn hart heb ik moeten besluiten om per direct te stoppen met mijn vrijwilligersactiviteiten bij Exxact FM radio“. De reden voor het plotselinge besluit om te stoppen heeft te maken met beslissingen binnen de lokale omroep: “Het niet op één lijn zitten met het nieuwe management en de nieuwe weg die de omroep voor de toekomst wil gaan inslaan zijn redenen voor mij om dit besluit te nemen“, aldus Jos Vis.

Tijdens de programma’s van Jos Vis op het lokale radiostation stonden vaak Barendrechtse sporters centraal: Hij is een wandelende encyclopedie met kennis over de sport, de sporters/teams, behaalde prestaties en hun verhalen. Dit was niet alleen te horen tijdens de radioshows, maar ook bij het presenteren van de jaarlijkse huldiging jeugdkampioenen en de sportgala’s in Theater het Kruispunt.

Naast de sport kwamen in het radioprogramma ook actualiteiten, politiek, evenementen en uiteraard muziek aan bod. In de programma’s van Jos Vis kwamen de mensen achter deze activiteiten voor de microfoon en kregen zij de ruimte om hun verhaal te doen.

Waar het vanaf nu zal stoppen voor de radio gaat Jos wel door met onder andere het presenteren van evenementen, clubavonden en politieke debatten. Zo stond het politieke slotdebat recentelijk nog onder leiding van Jos Vis en verzorgde hij de presentatie bij de bekendmaking van de verkiezingsuitslag. Hij hoopt hier in de toekomst mee door te kunnen gaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »