Vernieuwde website over historie van de gemeente Barendrecht gelanceerd

BARENDRECHT – De website over het verleden van Barendrecht is weer helemaal bij de tijd. De site educatief.historischbarendrecht.nl werd in 2011 gelanceerd. Vanaf de start was hierop een schat aan informatie te vinden over de geschiedenis van Barendrecht. De verhalen en foto’s waren verdeeld in twee thema’s: vervoer en bestuur.

De website is vooral gemaakt voor scholieren en studenten die op zoek zijn naar informatie en foto’s over Barendrecht. Ze vinden hier onder meer ‘alles’ over de stoomtram van de RTM, de bouw van de Barendrechtse Brug en de burgemeesters die het dorp heeft gehad. De site is de afgelopen jaren ook ontdekt door andere geïnteresseerden in de plaatselijke geschiedenis.

Vernieuwing

Nu de site zes jaar is gebruikt, is het tijd voor een vernieuwing. Er is vorig jaar al een derde thema toegevoegd: bedrijven. Hierop is de geschiedenis te zien van Velo, Hooimeijer en andere typisch Barendrechtse bedrijven. Dit thema is onlangs uitgebreid met twee nieuwe bedrijven. In de loop van het jaar volgen er nog meer.

Door een andere vormgeving is de uitstraling nu meer van deze tijd. Ook is er nu een betere weergave op grote én kleinere beeldschermen, zoals die van tablet en smartphone.

De vernieuwde website is op woensdag 31 januari gelanceerd tijdens de ledenvergadering van de Historische Vereniging Barendrecht.

Foto: Historische Vereniging BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Historie« | »