Bord op perron van treinstation Barendrecht

BARENDRECHT – In theorie kan het volgende week geregeld zijn, maar uit antwoorden van de wethouder blijkt dat het ook pas over 4 jaar zo ver kan zijn: meer fietsenstallingen, een kiosk, toiletten en menselijk toezicht/bewaking op station Barendrecht. Een streefdatum voor het realiseren van deze verbeteringen heeft de wethouder nog niet gegeven.

Echt voor Barendrecht (EVB) stelde vorige maand vragen aan de wethouder over de huidige stand van zaken voor de komst van toiletten op station Barendrecht.

Lokaal Veiligheidsarrangement

Verantwoordelijk wethouder Vermaat in zijn beantwoording: “Het college van Barendrecht heeft 27 oktober 2014 het Lokaal Veiligheidsarrangement Stationsgebied Barendrecht 2014-2018 omarmd. (…) Met dit arrangement wordt geïnvesteerd in een leefbaar en sociaal stationsgebied. (…) Doelstelling van dit veiligheidsarrangement is het waarborgen van de sociale veiligheid op het station en in de stationsomgeving.

Een werkgroep die is ingesteld zal op 18 mei weer bijeenkomen, tijdens deze bijeenkomst zal “het combineren van eventuele exploitatie en het gebruik van de beheerdersruimte aan de orde gesteld worden. Hierin bevindt zich een toilet“.

De wethouder geeft aan dat het college achter de wens staat om toiletten te realiseren op het station. Een werkgroep onderzoekt momenteel of het mogelijk is om binnen de beheerdersruimte een fietsreparatiepunt te vestigen in combinatie met een andere vorm van (fiets)bewaking.

4 jaar

De werkgroep die is opgezet gaat zich de komende jaren (2014-2018) onder andere bezighouden met het onderzoeken en realiseren van:

  • Een toilet; eventueel in combinatie met exploitatie beheerdersruimte (hierin bevindt zich een toilet)
  • Uitbreiding fietsenstalling
  • Menselijk toezicht; combineren met exploitatie beheerdersruimte en met inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Aanpassing APV; zodat handhaving op verkeerd geparkeerde fietsen en weesfietsen mogelijk wordt
  • Plaatsing van een kiosk of fietsreparatiepunt; ter verbetering van de leefbaarheid en met inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »