Knallende heropening van vernieuwde Wereldwinkel Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Wethouder Lennart van der Linden heeft vanmiddag (Zaterdag 9 mei 2015) de vernieuwde Wereldwinkel op de Middenbaan heropend. De winkel heeft de afgelopen tijd een vernieuwing ondergaan en ging vandaag (Zaterdag 9 mei 2015) officieel weer open.

De winkel is zo opgezet dat er, op verzoek van de vrijwilligers, meer ruimte is om de cadeau producten in te kunnen pakken aan de balie. Juist deze balie werd na de speeches feestelijk onthuld door de wethouder: één voor één werden de ballonnen kapot geprikt zodat de balie tevoorschijn kwam. Daarnaast waren een lichtere en modernere uitstraling gewenst voor de vernieuwde winkel.

Vrijwlligers

Tijdens het Zomerfeest Barendrecht vorig jaar (2014) won de Wereldwinkel de vrijwilligersprijs van stichting KijkOpWelzijn. Tijdens de opening werden vrijwilligers, bezoekers en klanten daarom getrakteerd op lekkere hapjes.

De wereldwinkel aan de Middenbaan verkoopt eerlijke producten (fairtrade) en de winkel wordt volledig draaiende gehouden dankzij vrijwilligers. De heropening vandaag (Zaterdag 9 mei 2015) valt samen met de Wereld Fairtrade dag: alle producten in de winkel komen voort uit eerlijke handel. De gemeente Barendrecht kocht vroeger de koffie in via de Wereldwinkel, maar deed dit sinds enige tijd niet meer. De wethouder heeft gezegd dat er momenteel wordt onderzocht waarom dit zo is en of dit kan worden hervat.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »