Verbindingsweg A15/A29 in Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf 2011 werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A15. De werkzaamheden rondom Barendrecht, aan het Vaanplein en de A29, zijn afgerond. Voor  wethouder verkeer Jeroen Gebben een mooie aanleiding om bewoners te bedanken voor hun geduld en medewerking. Morgenochtend (Vrijdag 6 maart 2015) (6 maart) deelt hij rond 7.30 uur, ter hoogte van het viaduct over de 1e Barendrechtseweg, sportarmbandjes met reflecterende lichtjes uit.

Hulpmiddel

De afgelopen jaren vonden voor de verbreding van de A15 veel werkzaamheden plaats in de avonden, nachten en weekenden. De gemeente heeft hierbij strikt toegezien op minimalisering van de overlast. De afgelopen maanden ondervonden vooral fietsers hinder van de werkzaamheden aan het viaduct over de 1e Barendrechtseweg. Hiervoor werd het fietspad afgesloten. Wethouder Gebben bedankt hen 6 maart voor het getoonde geduld. Zijn boodschap: “De verkeersveiligheid is door de verbreding van de A15 sterk verbeterd. Maar ik vind veiligheid in het verkeer in het algemeen erg belangrijk. Daarom delen we sportarmbandjes uit. De lampjes zijn een handig hulpmiddel voor fietsers, voetgangers en hardlopers, want ze vergroten de zichtbaarheid.

Afgerond

De afgelopen jaren werd rondom Barendrecht gewerkt aan de verbreding van de A15. Het Vaanplein is aangepast zodat de nieuwe parallelbanen goed aansluiten en de doorstroming is verbeterd. Ook werd het viaduct over de Vrijenburgweg vanaf november 2013 een half jaar afgesloten. Ten noorden van de A15 is de Fennaweg aangepast. De weg dient nu als ontsluiting van het bedrijventerrein. Het fietspad tussen Rotterdam en Barendrecht werd tijdelijk omgelegd en deels opnieuw geasfalteerd. Verder kwam er vanaf het knooppunt Vaanplein tot aan de afslag Barendrecht (afrit 20) één rijstrook bij en is het asfalt over de hele rijbaan vernieuwd. Tot slot is het viaduct over de 1e Barendrechtseweg ten behoeve van de noordelijke parallelbaan uitgebreid.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »