Verbindingsweg A15/A29 in Barendrecht

BARENDRECHT – Autorijdend Barendrecht opgelet, de komende weken zullen er op en rond de A15/A29 weer meermaals afsluitingen zijn, waardoor bepaalde op- en afritten onbereikbaar zijn. Veel werkzaamheden zullen ‘s nachts plaatsvinden, maar in enkele gevallen is dit ook overdag het geval. Bekijk per datum en weg goed of deze op een bepaald moment bereikbaar is, er staan namelijk behoorlijk wat wegwerkzaamheden op de planning voor komende weken.

 

Verbreding viaduct 1e Barendrechtseweg

Ten behoeve van de noordelijke parallelbaan is uitbreiding van het bestaande viaduct nodig. De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het werkterrein. Vanaf week 41, maandag 7 oktober, start het boren van de palen voor de fundatie van het nieuwe kunstwerk. Deze werkzaamheden vinden in de nacht plaats en duren tot en met week 47 (dat is uiterlijk tot 24 november 2013 op maandag tot en met vrijdag van 21.00 uur tot 05.30 uur afgesloten).

Direct ten oosten van het knooppunt Vaanplein ligt het fietspad tussen Rotterdam en Barendrecht. Dit fietspad kruist de A15 door middel van een onderdoorgang. Als gevolg van de verbreding van de A15 zal deze onderdoorgang aan de noordzijde worden uitgebreid. Ook komt er aan de noordzijde een nieuw kunstwerk (viaduct) bij. Dit ‘kunstwerk’ komt over het fietspad voor de nieuw aan te leggen noordelijke parallelbaan. Naast de aanpassingen bij het fietspad gaat A-LanesA15 ook het bestaande viaduct van de A15 over de 1e Barendrechtseweg verbreden.

Afsluiting A29: Oud Beijerland – Vaanplein

Van vrijdag 11 oktober 22.00 uur tot maandag 14 oktober 05.00 uur is de A29 tussen Oud-Beijerland en het knooppunt Vaanplein dicht. De toerit van Oud-Beijerland (toerit 21) en van Barendrecht (toerit 20) zijn tijdens deze periode eveneens afgesloten.

Verkeerswissel A15

In het tweede weekend van oktober vindt er een verkeerswissel plaats: dan worden de nieuwe noordelijke hoofdrijbaan en noordelijke parallelrijbaan vanaf knooppunt Vaanplein richting de Maasvlakte/Europoort in gebruik genomen. Vanwege deze verkeerswissel vinden er in dit weekend verschillende voorbereidende werkzaamheden en afsluitingen plaats. Houd rekening met een langere reistijd, extra drukte en omleidingsroutes.

Nachtafsluitingen van afritten A15

 • Vrijdag 11 oktober 22.00 uur tot zaterdag 12 oktober 06.00 uur
  • Afrit 19 Charlois/Rhoon is dicht.
 • Zaterdag 12 oktober 23.00 uur tot zondag 13 oktober 08.00 uur
  • Afrit 18 Heijplaat/Waalhaven is dicht.
  • Afrit 19 Charlois/Rhoon is dicht.

Omleidingsroute: Het verkeer wordt omgeleid via afrit 17 Hoogvliet/Gadering.

Nachtafsluitingen A15

De verbindingsboog tussen de A29 vanuit Rotterdam en de A15 richting de Maasvlakte/Europoort is dicht:

 • Vrijdag 11 oktober 22.00 uur tot zaterdag 12 oktober 06.00 uur
 • Zaterdag 12 oktober 21.00 uur tot zondag 13 oktober 08.00 uur

Omleidingsroute: Vanaf knooppunt Vaanplein wordt het verkeer de A15 richting Dordrecht op geleid. Het verkeer kan keren via afrit 20 IJsselmonde.

Nieuwe situatie A15

Vanaf maandag 14 oktober 2013 gelden de volgende aanpassingen:

 • De nieuwe noordelijke hoofdrijbaan en parallelrijbaan richting de Maasvlakte/Europoort tussen knooppunt Vaanplein en de aansluiting Heijplaat zijn in gebruik.
 • De hoofdrijbaan is bedoeld voor het doorgaand verkeer richting de Maasvlakte/Europoort. De parallelrijbaan is bedoeld voor bestemmingsverkeer van en naar afrit 18 Heijplaat/Waalhaven en afrit 19 Charlois/Rhoon.
 • Afrit 18 Heijplaat/Waalhaven (Reeweg) en 19 Charlois/Rhoon (Groene Kruisweg) zijn alleen te bereiken vanaf de parallelrijbaan.
 • De nieuwe verbindingsboog van de A29 naar de A15 richting de Maasvlakte/Europoort is geopend.

Ingebruikname hoofdrijbaan en parallelrijbaan A15

Verkeer voor de bestemming Charlois/Rhoon (afrit 19 bij de Groene Kruisweg) en Heijplaat/Waalhaven (afrit 18 bij de Reeweg) moet extra goed opletten. In de nieuwe situatie is er voor deze bestemmingen 1 weefvak om door te steken naar de parallelrijbaan, net voorbij het knooppunt Vaanplein. Wanneer de weggebruiker niet tijdig de keuze maakt voor deze baan, is afrit 17 Hoogvliet/Gadering de eerstvolgende afrit.

Vragen of klachten?

Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden of een algemene vraag over de verbreding van de A15, dan kunt u zeven dagen per week contact opnemen met het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar van 06.00 uur tot 22.30 uur. Heeft u buiten deze uren specifieke vragen of klachten over de werkzaamheden, dan kunt u bellen met telefoonnummer: 010-7147570.

Meer informatie

Meer informatie over de verbreding van de A15 is te lezen op verbredinga15.nl. Op de website Van A Naar Beter kunt u alle afsluitingen met data en tijden bekijken voor onder andere de A15 en A29 (Barendrecht). Mocht u nog meer informatie zoeken omtrent de afsluitingen, de gemeente Barendrecht heeft op haar website ook een bericht over de wegwerkzaamheden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »