Video: Waarom pensioengerechtigden wel en minima niet gratis met het OV mogen (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto] Vanmiddag (Maandag 5 januari 2015) om half vier vond het officiële startmoment voor het gratis OV voor AOW-gerechtigden plaats. Wethouder Jeroen Gebben van Verkeer deelde formeel de eerste vervoerskaart uit aan de dames van het actieteam Vrij reizen 65+: mevrouw Grada de Vries, mevrouw Betsy Geven en mevrouw Lenie Oostlander. Dit gebeurde bij het eindpunt van RET tramlijn 25 aan de Portlandse Baan bij de Gaatkensplas.

Sinds 1 januari van dit jaar kunnen AOW-gerechtigden in Barendrecht zich aanmelden om gratis te mogen reizen binnen het vervoersgebied van de RET.

Hulp nodig bij aanvraag

AOW-gerechtigden in Barendrecht die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier kunnen terecht bij de Vraagwijzer in Barendrecht.

  • Locatie Dienstencentrum: Windsingel 166 (Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-13.00 uur)
  • Locatie Dr. Kuyperstraat 4 in ’t Trefpunt: maandag: 13.30-15.00 uur
  • Locatie Vrijenburglaan 61 in CBS de Vrijenburg (Carnisselande): donderdag: 13.00-15.00uur.

Hulp bij activeren

Op 6 en 7 januari zijn vrijwilligers aanwezig op de locatie Waterpoort (Middeldijkerplein). Op 6 tot en met 9 januari zijn vrijwilligers aanwezig in het gemeentehuis (Binnenhof 1). Tussen 9 en 12 uur helpen zij met het activeren van het vrij reizen abonnement. In december zijn er ook al vrijwilligers in de weer geweest om hulp te bieden bij het activeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »